Marco och Mia (Marco och Mia Lehtikangas)

Vi började vår danskarriär med en nybörjarkurs i jive där vi blev bitna av dansloppan. Efter det har vi gått kurser i cha cha, linedance, salsa, bugg, rockeswing....ja allt som föreningen haft att bjuda på har vi testat men vi fastnade främst för buggen. Sommaren 2008 gick vi instruktörskurs och nu drar vi då bugg för nybörjare. Tidigare hade vi båda våra egna hobbyn på skilda håll, men nu har vi då hittat dansen som en gemensam hobby där vi dessutom får den motion vi behöver och på ett roligt sätt. Så kom du oxå med och ha roligt tillsammans med oss...... kom åtminstone med och prova!!.

Minus (Dominicus Björkstam)

Är en fd. tävlingsdansare (10 dans på nationell nivå) som på äldre dagar tagit upp dansande pånytt. Han har kompletterat sina kunskaper med Salsa och har ansvaret för föreningens Salsa, Jive, Cha-cha och Rumba undervisning. Han drar även singel-latin med inriktning på koreografi (inte kondition).

Anna (Anna Lindh)

Dans har legat mig väldigt varmt om hjärtat sedan jag var liten. Jag sysslar främst med linedance, MTV-Dance, showjazz och barndans (3-5 åringar) men hiphop och reaggeton samt latinodanser hör också till mina favoriter. Jag älskar att dansa och prövar gärna på nya stilar. Dans är framför allt roligt och bra på alla sätt. Tycker mycket om barn och unga och därför fastnat just för att lära ut för dem det jag brinner för. Som ny junioransvarig välkomnar jag alla med och dansa med oss i EDK.

Malin (Malin Wikström-Orre)

Mitt stora intresse är att dansa och att röra på mig till musik. Jag kom med i Danskraft i början av 2000-talet och förstod snart att line
dance definitivt var min grej. Följande steg blev att gå kurser i "Teaching line dance" för att bättre kunna lära ut line dance till andra. Det bästa med att vara dansledare är att få inspirera andra att
röra på sig till musik och uppleva dansglädje.

Ninni (Ninni Ekström)

Började som junior då verksamheten startade och blev fast direkt! Dans av alla de olika slag är ju så roligt och nyttigt för både kropp och själ! Gillar att dansa det mesta, men bugg, line dance och juniorverksamheten ligger extra varmt om hjärtat . Kom med och prova på en kurs! Men var beredd på att då du en gång börjat vill du lära dig mer och mer........ :-)

Mima (Cecilia Österlund)

Dans har varit en del av mitt liv och min vardag så länge som jag kan minnas, men jag började själv dansa aktivt 2007. 2008 gick jag bugg-instruktörsutbildning 1. Året därpå gick jag bugg-instruktörsutbildning 2. Jag går gärna själv på kurser och tar min inspiration av andra duktiga dansare. Jag tycker pardans är härligt då man får dela dansglädjen med en partner. Jag delar gärna med mig av min dansglädje och hoppas på att få se våra danskurser fulla med människor som också vill dansa och ha roligt!

Mathilda (Mathilda Aaltonen)

Jag har själv gått i juniorgrupperna när jag var mindre, men har nu de senaste åren hjälpt Ninni att hålla dans för grupp 1. På våren 2014 började jag hålla dansen själv med lite hjälp av Ninni. Jag tycker om barn och trivs därför väldigt bra med att dra dans för dem, både jag och barnen har det roligt på danstimmen J

Juha (Juha Turu)

Juha Turu är dansens mångsysslare, som han själv uttrycker det.
Han har lång erfarenhet av olika danser och tävlat i nästan alla dansgrenar. Juha är en anspråklös och glad person.  Samtidigt som han aktivt dansar, skolar har upp sig.
Juha är fortfarande den som internationellt klarat sig bäst av finländarna i dubbelbuggtävlingar (EM 6, 2002).

söndag, juli 22, 2018

Nyheter / Aktuellt

Vårt program för hösten 2016 är publicerat

Hej alla glada dansare i vår förening!

Vi har efter mycket funderande kommit fram till att vi denna höst tar lite lugnare på dansfronten. Juniorgrupperna är de enda som har fasta veckotimmar. För de vuxna ordnas det sporadiska danstillställningar och veckoslutskurser. För att närmare se vårt program för hösten så klicka  HÄR!

Efter närmare 10 år av dans varje år tar också vår dansledare Minus en kreativ paus på ett år för att samla inspiration och nya idéer. Vi får se vart det bär och vad vi kan erbjuda nästa höst igen.
Om vårens program vet vi inte ännu något.

 

Följ med denna hemsida och vår facebooksida för mera information om händelser och kurser

 

Ha en riktigt skön höst,

 

Styrelsen

Programmet har publicerats för våren 2016

Kolla in vårt program för våren 2016

 

Vi ses på danstimmarna

Möteskallelse - vårmöte

Ekenäs Danskraft rf håller sitt stadgeenliga vårmöte 25.4 kl. 19.00 på Uncan

Välkomna